Betongslipning med HTC

Behöver du slipa ditt betonggolv? Vi hjälper dig.

Våra leverantörer

HTC

Proffs på slipning av betong med HTC

Med betongslipning ökar hållbarheten och livslängden på golvet

Fördelar med betongslipning

Ett slipat betonggolv är slitstarkt och passar bra för många olika typer av verksamheter, t.ex. inom handel, offentliga miljöer, lager, industri och i verkstadsmiljöer. Ett plant och slipat golv är enklare att hålla rent och är tryggare att utföra arbeten i och bidrar på så vis till en bättre arbetsmiljö. Med slipningen får man också en glansig eller blank yta vilket bidrar till att man upplever lokalen ljusare som ju är ett tydligt mervärde. Det finns också en miljöaspekt, med betongslipning behövs inget ytterligare golv läggas, man utnyttjar en redan befintlig konstruktion.

Hur slipar man betong och betonggolv?

Att slipa betong innebär oftast att man jämnar ut golvet med en betongslipmaskin och tar bort ojämnheter så det blir plant. Att förädla ett betonggolv kräver speciella slipmaskiner. Slipverktygen för betong är försedda med små diamanter så att de klarar att bearbeta den hårda betongytan.

Först görs en grundslipning eller prep och därefter är frågan hur fint man vill att golvet ska vara slipat eller polerat. Man använder succesivt ett finare och finare slipverktyg tills man har fått önskad yta och glans.

Betongslipning med HTC’s koncept ger kvalitet

Vi tillämpar bl.a. HTC Professional Floor Systems koncept när det gäller betongslipning. Det innebär modern utrustning med diamantverktyg för höga krav på kvalitet. Betonghuden, det översta lagret, slipas bort och det starkare betongskiktet som ligger under slipas sedan i önskat antal steg. Alternativt arbetar vi med gjuthuden för att åstadkomma ett slutresultat utan synlig ballast. Maskinernas storlek beror på vilken typ av jobb som skall utföras.

HTC Superfloor™ finns i fyra olika varianter för att passa allas smaker och behov. De fyra olika koncepten heter Platinum, Gold, Silver och Bronze och de har alla sina egna unika egenskaper.

HTC Superfloor™ Platinum är konceptet som ger golvet dess bästa egenskaper och det är det som HTC och vi i första hand rekommenderar. Vi arbetar bl.a. med HTC:s modernaste maskiner och har mer än 20 års erfarenhet i branschen.

Betongshuset - Förädlar ditt betonggolv

På Betonghuset är vi stolta över den erfarenhet och kunskap vi skaffat genom åren vi jobbat med slipning och behandling av betonggolv, både för industri, lager, kontor och till den privata marknaden. På Betonghuset hjälper vi med rådgivning från idéstadie till färdigt golv. Vi är verksamma i hela södra Sverige!

Betongslipning-Konsultation

Kan vi hjälpa dig?