Vad menas med ett slipat betonggolv?

Slipning innebär vanligtvis att vi slipar bort den översta betonghuden, som ofta består av cement. Det kan t.ex. vara ojämna ytor, beläggningar, tätskikt och misslyckade delar i gjutningen. Det gör att vi då kommer ner till den mer slitstarka betongen och ballasten, det vill säga stenen.

Hur går det till när man slipar betong?

Man slipar med diamant för att ta bort den översta betonghuden och kommer då ner till den mest slitstarka betongen och stenen, ballasten. Du behöver en särskild slipmaskin, en så kallad diamantslip. Anledningen är att betong är så pass hård att en vanlig slipmaskin inte räcker.

Steg för steg slipas betongen ner för att kunna uppnå önskade egenskaper. Desto mer man slipar ju mer framträder ballasten. Och ju mer ballast som exponeras, desto starkare golv får du.

Vad gör man innan slipningen?

Innan slipningen påbörjas diskuterar vi fram vilket utseende ni vill ha på ert golv, det finns en mängd olika sätt att slipa betong. Högblanka med sten (ballast), matt med mycket ballast, högblank med lite synlig ballast. Vi hjälper er givetvis att välja den behandling som passar ert golv bäst. När utseendet är fastställt besiktar vi golvet och lokalen för att välja slipmetod, där vi har möjlighet att både torrslipa och/eller våtslipa.

Har du en fråga?

Har du en fråga som inte är besvarad, skicka in den här så återkommer vi.